Μέσι, Κριστιάνο και Λεβαντόφσκι διεκδικούν το βραβείο “ΤHE BEST” της FIFA

Οι υποψηφιότητες στις άλλες κατηγορίες

Betfootball 11/12/20 - 19:05

Η “Χρυσή Μπάλα” βρέθηκε φέτος… θετική στον κορονοϊό και δεν απονεμηθεί, όπως είχε ανακοινώσει από τον Απρίλιο το “France Football”. Η “Χρυσή Μπάλα” είναι διαχρονικά το μεγαλύτερο βραβείο σε ατομικό επίπεδο στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας λίγο στη σκιά της τα άλλα (επίσης σημαντικά όμως) βραβεία. Έτσι, το βραβείο “THE BEST” της FIFA αποκτά φέτος πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις τελικές τριάδες στις κατηγορίες που διεκδικούν τα βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν στις 17 Δεκεμβρίου. Στην κυριότερη κατηγορία, αυτή του καλύτερου παίκτη της χρονιάς, οι διεκδικητές είναι μάλλον… αναμενόμενοι! Το συνηθισμένο δίδυμο των τελευταίων ετών, ο Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πλαισιώνεται φέτος από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός φορ της Μπάγερν είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί για το βραβείο, αφού σάρωσε τους τίτλους με την Μπάγερν και κούνησε τα δίχτυα σχεδόν όλων των αντιπάλων των Βαυαρών!

Αναμενόμενη είναι και η τελικά τριάδα στη θέση του τερματοφύλακα. Το βραβείο θα διεκδικήσουν ο Άλισον Μπέκερ της Λίβερπουλ και της εθνικής Βραζιλίας, ο Μάνουελ Νόιερ της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας και ο Γιαν Όμπλακ της Ατλέτικο και της εθνικής Σλοβενίας. Φαβορί υπάρχει και εδώ και είναι ο Μάνουελ Νόιερ.

Το βραβείο του καλύτερου προπονητή θα διεκδικήσουν ο Χάνσι Φλικ που οδήγησε την Μπάγερν σε μία απίθανη συλλογή τίτλων, ο Γιούργκεν Κλοπ που έφερε την Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο Μαρσέλο Μπιέλσα που επανέφερε την Λιντς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Για το βραβείο “Φέρεντς Πούσκας” που απονέμεται στον παίκτη που πέτυχε το καλύτερο γκολ, υποψήφιοι είναι οι Λουίς Σουάρες, Σον και Ντε Αρασκαέτα.

Οι υποψηφιότητες στο γυναικείο ποδόσφαιρο που κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, οι υποψηφιότητες είναι οι εξής: το βραβείο της καλύτερη χρονιάς θα το διεκδικήσουν οι Λούσι Μπρονζ που άφησε την Λιόν για την Μάντσεστερ Σίτι, η Περνίλ Χάρντερ που πήγε από την Βόλφσμπουργκ στην Τσέλσι και η Γοουέντι Ρενάρ της Λιόν. Η τριάδα για την καλύτερη γκολκίπερ αποτελείται από τις Μπουχαντί (Λιόν), Έντλερ (Παρί Σεν Ζερμέν) και Ναεχέρ (Σικάγο). Στο βραβείο του καλύτερου προπονητή στο γυναικείο ποδόσφαιρο, ο Ζαν Λικ Βασέρ της Λιόν θα είναι ανάμεσα σε δύο γυναίκες: την Έμα Χάγιες της Τσέλσι και την Σαρίνα Βίγκμαν της εθνικής Ολλανδίας.

 

Παρασκήνια

Θέματα