Οι συμβουλές του Άσλεϊ Γιανγκ στους Άγγλους

"Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το χρέος μας", ανέφερε ο αμυντικός της Ιντερ

Ο Άσλεϊ Γιανγκ που από τον Ιανουάριο ζει στην Ιταλία και το Μιλάνο, μετά τη μεταγραφή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ίντερ, ζει από κοντά την πανδημία του κορωνοϊού και θέλησε να δώσει τις συμβουλές του στους συμπατριώτες του στην Αγγλία, οι οποίοι δίνουν πλέον και αυτοί τη μάχη τους με τον ιό και είναι πλέον σε καραντίνα.

«Θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου από τη στιγμή που ζω πλέον στην Ιταλία, στο επίκεντρο του ιού», ανέφερε ο 34χρονος Άγγλος μπακ και συμπλήρωσε: «Ρεαλιστικά, το σούπερ μάρκετ είναι τώρα ο βασικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Μιλώντας με την οικογένειά μου και τους φίλους μου στην Αγγλία, το να πας να πάρεις τρόφιμα είναι μία τρέλα με τόσο κόσμο. Θυμηθείτε, η απαγόρευση σημαίνει απαγόρευση. Στην Ιταλία όταν πας στο σούπερ μάρκετ παραδόξως τα πράγματα είναι ήρεμα. Δεν υπάρχουν καβγάδες για τα τρόφιμα, τα ράφια είναι γεμάτα και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει παρενόχληση των υπαλλήλων για έλλειψη πραγμάτων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Και σχεδόν σε κάθε περίπτωση είναι μόνο ένα άτομο που ψωνίζει για κάθε σπίτι».

Ο Άσλεϊ Γιανγκ έκανε μία σύγκριση σε αυτά που ζει στην Ιταλία, σε σχέση με αυτά που βλέπει να συμβαίνουν στην Αγγλία, με τον κόσμο να συνωστίζεται στα σούπερ μάρκετ και να υπάρχουν ακόμα και καβγάδες για ένα χαρτί υγείας και όχι μόνο: «Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το χρέος μας και να βοηθήσουμε να σταματήσουμε αυτή την άσχημη παγκόσμια κρίση στην οποία έχουμε βρεθεί. Η αναμονή για να μπει κανείς στο σούπερ μάρκετ είναι δεδομένη, αλλά όχι γιατί υπάρχει απληστία ή για να στοκάρει πράγματα στο σπίτι. Τα σούπερ μάρκετ έχουν περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που μπαίνουν σε αυτά προκειμένου να μην υπάρχει πολυκοσμία. Γι’ αυτό περιμένετε και να είστε υπομονετικοί για να μπείτε, αν το σούπερ μάρκετ που πηγαίνετε το κάνει αυτό».

Συνεχίζοντας τις συμβουλές του για τα υπόλοιπα μέτρα υγιεινής που πρέπει να παίρνουν όλοι, ο αμυντικός της Ίντερ, ανέφερε: «Αν πρέπει να μπείτε σε ένα ασανσέρ να μπαίνετε με ένα ακόμη άτομο και να είστε μόνο μέχρι δύο άτομα κάθε φορά. Να κάθεστε σε αντίθετες πλευρές στο ασανσέρ και να κοιτάζετε τον τοίχο. Μην αναπνέετε προς την πλευρά του άλλου ατόμου. Να φοράτε πάντα γάντια από τη στιγμή που θα βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας. Δεν θέλετε να πιάσετε καροτσάκια και καλάθια στα οποία είχαν ακουμπήσει άλλα χέρια. Να φοράτε τα γάντια μέχρι να ξαναμπείτε στο αυτοκίνητό σας. Να χρησιμοποιείτε μάσκες ή κασκόλ για καλύπτετε τη μύτη και το στόμα σας. Να κρατάτε πάντα αποστάσεις στη σειρά για το ταμείο. Κρατήστε το καρότσι πίσω σας όταν το αδειάζετε στο ταμείο, αφού έτσι δεν θα μπορούν να σας πλησιάσουν οι άλλοι. Μην βάζετε τα πράγματά σας ακριβώς δίπλα σε κάποιου άλλου, αφήστε ένα διάστημα ανάμεσά τους ώστε να μην ακουμπούν μεταξύ τους. Εδώ στην Ιταλία δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ψώνια μας στον πάγκο του ταμείου μέχρι αυτός που βρίσκεται μπροστά μας να πληρώσει και να αποχωρήσει».

Τέλος, ο Άσλεί Γιανγκ έδωσε τη συμβουλή του για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει ο καθένας τους γύρω του: «Ίσως αυτό να σας ακουστεί σκληρό, αλλά να φέρεστε σε όλους, οι οποίοι δεν μένουν στο ίδιο σπίτι με εσάς, σαν να είναι φορείς του ιού. Απλά δεν γνωρίζετε τον άλλο. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μείνετε ασφαλείς. Αυτό κάνουμε εδώ στην Ιταλία. Δεν είναι υπερβολική αντίδραση, είναι απλά ότι χρειάζεται για να μείνουμε ασφαλείς. Και απλά να θυμάστε πως οι άλλοι μπορεί να σας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι άσχημο. Είναι ένας τρόπος για να κρατήσετε τις αποστάσεις σας και τελικά να βοηθήσετε να σωθούν ζωές».

Παρασκήνια

Θέματα