“Είχα κορονοϊό στη ρεβάνς με την Βαλένθια”!

"Σκεφτόμουν ακόμα και το θάνατο, αλλά έλεγα στον εαυτό μου ότι έχω πολλά να άνω ακόμα", αποκαλύπτει ο τεχνικός της Αταλάντα, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι!

Betfootball 31/05/20 - 19:55

Τα δύο ματς της Αταλάντα με την Βαλένθια έχουν μπει αρκετές φορές στο μικροσκόπιο των επιστημόνων για τον πιθανό ρόλο που έπαιξαν στη ραγδαία διασπορά της νόσου. Κυρίως στο Μπέργκαμο, αλλά και στην ομάδα της Βαλένθια, η οποία στην κορύφωση της πανδημίας στην Ισπανία, είχε ανακοινώσει ότι περίπου το 30% του συλλόγου (μέλη και ρόστερ) είναι θετικό στον ιό και θα σταματήσει στο εξής την ενημέρωση για αυτό το θέμα.

Σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι δηλώνει ότι είχε κορονοϊό στη ρεβάνς της Αταλάντα με την Βαλένθια! Το ματς διεξήχθη στις 10 Μαρτίου στο άδειο από φιλάθλους “Μεστάγια” της Βαλένθια. Η Αταλάντα νίκησε 3-4 και σφράγισε με θριαμβευτικό τρόπο την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει 4-1. Εκείνο το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο “Σαν Σίρο” στο Μιλάνο, λίγες ημέρες πριν από την έξαρση του ιού στην Ιταλία και ειδικά στο Μπέργκαμο.

“Το βράδυ πριν από το παιχνίδι (στο “Μεστάγια”) ένιωσα άρρωστος”, λέει ο Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι και συνεχίζει: “λίγες ώρες πριν από τη σέντρα, ήμουν ακόμα χειρότερα. Εάν δείτε τις φωτογραφίες από το ματς, θα καταλάβετε ότι δεν δείχνω και πολύ καλά. Δύο βραδιές αργότερα, δεν κοιμόμουν καλά. Δεν είχα πυρετό, αλλά ένιωθα σαν να έχω. Το Σάββατο 14 Μαρτίου έκαναν την πιο δύσκολη προπόνηση εδώ και χρόνια. Έτρεξα πάνω από 10 χιλιόμετρα και μετά από αυτό ένιωσα υπέροχα”.

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της Αταλάντα περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο την απώλεια γεύσης και όσφρησης που είχε. Τα δύο αυτά συμπτώματα “συνδέθηκαν” με τον νέο ιό λίγες ημέρες αργότερα. “Την επόμενη ημέρα από αυτή την προπόνηση, ο σεφ ενός βραβευμένου με αστέρι Μιεσελέν εστιατορίου που είναι οπαδός της Αταλάντα, μας έστειλε σαμπάνιες και γεύμα. Η σαμπάνια μου φάνηκε σαν νερό και το γεύμα του βραβευμένου σεφ σαν απλό ψωμί. Είχα χάσει τελείως τις αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης”.

Συνεχίζοντας, ο 62χρονος Ιταλός τεχνικός αναφέρει ότι από την επόμενη μέρα έμεινε για τρεις εβδομάδες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Μπέργκαμο, το οποίο είναι από τις πιο χτυπημένες πόλεις από τον νέο ιό. “Κάθε δύο λεπτά άκουγα τη σειρήνα ενός ασθενοφόρου, καθώς κοντά στο προπονητικό κέντρο, υπάρχει ένα νοσοκομείο. Ήταν σαν εμπόλεμη ζώνη”, θυμάται ο Γκασπερίνι και συνεχίζει: “τη νύχτα σκεφτόμουν τι μπορεί να μου συμβεί εάν πήγαινα στο νοσοκομείο και έλεγα ‘δεν μπορώ, δεν θέλω να φύγω τώρα, έχω τόσα πολλά να κάνω ακόμα’… Ήταν ένα αστείο που έκανα με τον εαυτό μου για να ελαφρύνω το κλίμα, αλλά ναι, πραγματικά σκέφτηκα και το θάνατο… Όταν επέστρεψα στο σπίτι μου στο Τορίνο, σεβάστηκα και τήρησα όλα τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης ακόμα και με την οικογένειά μου. Καθώς δεν είχα ποτέ πυρετό όλο εκείνο το διάστημα, δεν έκανα τεστ, αλλά 10 μέρες αργότερα το τεστ που έκανα έδειξε ότι έχω αντισώματα”.

Παρασκήνια

Θέματα