Έχει τη φήμη του καλού αγοραστή και ακόμα καλύτερου… πωλητή! Ο λόγος φυσικά για τον περίφημο τεχνικό διευθυντή της Ρόμα, τον Μόντσι! Ο Ισπανός χαρακτηρίστηκε δικαίως η καλύτερη μεταγραφή της Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι “τζιαλορόσι” ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους μαζί του. Μαζί με τη Σεβίλλη των ευρωπαϊκών τίτλων, ο Μόντσι είχε φτιάξει και το όνομά του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, με ειδίκευση το χτίσιμο των ομάδων. Στη Σεβίλλη, άλλωστε, άλλαξε αρκετές φορές πολλούς παίκτες στην ομάδα, αφού σχεδόν κάθε καλοκαίρι οι Ανδαλουσιανοί έδιναν παίκτες με πολύ μεγάλα ποσά σε άλλες ομάδες.
Με την άφιξή του στη Ρώμη, είχε να λύσει πολλά προβλήματα, αφού η ομάδα έμπαινε σε νέα τροχιά. Ο Φραντσέσκο Τότι έφευγε, ο Σαλάχ με τον Ναϊγκολάν, ο Μανωλάς με τον Παρέδες, ο Τζέκο και άλλοι παίκτες ήταν σε πολλές λίστες “μεγαλύτερων” συλλόγων. Αυτοί που πουλήθηκαν τελικά, ήταν ο Παρέδες στην Ζενίτ και ο Σαλάχ στην Λίβερπουλ. Ο Αργεντινός μέσος είναι και φέτος στόχος αρκετών ομάδων που θέλουν να τον επαναφέρουν σε μεγάλο πρωτάθλημα και ίσως η τιμή του το φετινό καλοκαίρι να ξεπεράσει την περυσινή του. Το μεγάλο λάθος του Μόντσι, όμως, ήταν σίγουρα ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Σε ένα καλοκαίρι που τα πράγματα είχαν… ξεφύγει για τα καλά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, η Ρόμα άναψε το πράσινο φως για την μεταγραφή του Σαλάχ με… μόλις 42 εκ. ευρώ! Ο Ισπανός που ειδικεύεται στις ακριβές πωλήσεις, είχε δώσει τον παίκτη που κάνει πράγματα και θαύματα με πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με αυτά που έχει προσφέρει και κυρίως με αυτά που… κοστίζει τώρα. Λάθος; “Όχι” ξεκαθάρισε ο ίδιος λίγες ώρες μετά από τον ημιτελικό στο “Άνφιλντ” και εξηγεί: “ναι, τον Σαλάχ τον πούλησα εγώ για κάτι περισσότερο από 42εκ. ευρώ, αλλά υπάρχει εξήγηση. Έπρεπε να πουλήσουμε πριν από τις 30 Ιουνίου,, γιατί ήμασταν υπό τον έλεγχο της UEFA και του Financial Fair Play. Εάν δεν τον πουλούσαμε, τώρα δεν θα ήμασταν στα ημιτελικά”.
Ακόμα και χωρίς τον Σαλάχ (και τον Παρέδες), στην πρώτη του χρονιά στη Ρόμα ο Μόντσι έχτισε μία πολύ καλή ομάδα. Εκτός αυτού έβαλε και τις βάσεις για επόμενες μεγάλες πωλήσεις, όπως αυτή του νεαρού Τούρκου Ουντέρ.